Bureau Body Positive in de media
Voor de pers
Interesse in een bijdrage van Danielle aan uw item? Neem contact op via telefoonnummer: 0651234653 of per mail via danielle@bodypositive.nl.
Voor de pers
Interesse in een bijdrage van Danielle aan uw item? Neem contact op via telefoonnummer: 0651234653 of per mail via danielle@bodypositive.nl.
EditieNL maakte een item over body shaming, n.a.v. commentaren op een foto van Doutzen Kroes op Instagram. Ik werd geïnterviewd over waarom we bodyshamen.
“Zo krijg je een bikinibody in 0 dagen”. Verrassing! Je hebt al een bikinibody. Ik leverde een bijdrage aan deze uitgebreide reportage over hoe je onzekerheid over je lijf opzij kan zetten in het zomer- en bikiniseizoen.
Twee lezeressen ondergingen plastische chirurgie om hun vriend te behagen. Ik werd in dit kader geïnterviewd over ‘alles wat je moet weten over je lichaamsbeeld’ en gaf 6 tips om je lijf te aanvaarden zoals het is.
Klik op de afbeeldingen hieronder om het volledige stuk te lezen:
Ik was te gast in de eerste aflevering van de podcast van Mayra Louise, schrijfster van het boek ‘Op je lijf geschreven’. We spraken een uur lang over het losbreken uit de dieetcultuur, schoonheidsidealen en eetbuien.
Te beluisteren op Spotify (zoek op Mayra Louise) of hier via Apple.
Over bodyshaming en de missie van Bureau Body Positive.
Luister hier het fragment van ongeveer 5 minuten terug:
Bijdrage aan een kritisch artikel op de Netflix serie ‘Insatiable’, waarin de schadelijke implicaties van fatshaming en stereotypering op het lichaamsbeeld van meiden en vrouwen wordt benadrukt.
Het programma Kruispunt van de KRO NCRV wijdde op International No Diet Day een hele uitzending aan lichaamsbeeld, schoonheidsidealen en de impact ervan op vrouwen en hun relatie met eten en hun lichaam. Ik kwam aan het woord als deskundige op dit gebied.
Nieuws.nl maakt samen met Vaker In De Media videoportretten van inspirerende rolmodellen met een boodschap. Ik deed mee om te praten over lichaamsbeeld, anti-dieten en de impact van heersende schoonheidsidealen op vrouwen en jonge meiden.
Gezond Leven Magazine tekende mijn verhaal op rondom mijn geschiedenis met eten en lichaamsbeeld in de rubriek ‘Dit ben ik’, waarin zij vrouwen interviewen die een ingewikkelde relatie met eten hebben weten om te buigen.
Als expert een bijdrage geleverd aan het artikel ‘Help, mijn dochter wil een Killer Body‘, door het geven van tips over hoe om te gaan met je dochter als ze zichzelf te dik vindt of op een fitgirl wil lijken.
Gevraagd door Radio 1 voor een twee uur durend item over `De acceptatie van ons lichaam`, om vanuit mijn expertise over lichaamsbeeld en eetgedrag te praten over hoe het komt dat een negatief lichaamsbeeld zo veelvoorkomend is en wat we daar aan kunnen doen.
In het diepte-artikel ‘Lekker nooit meer lijnen’ vertel ik n.a.v. de actie LindaLijnt van Linda de Mol over mijn geschiedenis van lijnen en eetbuien en de rol van het schoonheidsideaal hierin, samen met twee andere deskundigen.
In de rubriek Doorbroken Taboe deel ik mijn persoonlijke verhaal en geschiedenis van eetproblemen en issues met lichaamsbeeld.
Ik schreef een artikel voor het online platform Fabulous Mama.: 10x om te onthouden voor je op de weegschaal stapt.
Voor ZV Krant gevraagd als expert lichaamsbeeld en maatschappelijke schoonheidsidealen om een bijdrage te leveren aan een stuk over kindvriendelijke make-up. De vraag stond centraal welke gevolgen het dragen van kinder make-up kan hebben op het lichaamsbeeld en zelfbeeld van kinderen en waar we rekening mee moeten houden in deze ontwikkeling.
Gevraagd als expert lichaamsbeeld om een bijdrage te leveren aan een stuk over de keerzijde van complimenten tussen vrouwen op het uiterlijk en lichaam. Inclusief ontwikkelen van een zelftest `Hoe kritisch ben jij`?.