Foto-header-verkleint-2
Gratis online training.
Stop met lijnen en eetbuien,
start met leven!

Zet de eerste stap in het doorbreken van je eetbuien.

Heb je eetbuien?

 

Misschien herken je je dan ook wel hierin

 

Je bent in je hoofd best vaak bezig met je lichaam en je gewicht. Eigenlijk meer dan je zou willen. Je wilt enorm graag afvallen en bent bijna doorlopend aan de lijn. Althans, dat wil je, maar het lijkt wel alsof je met niets anders bezig bent dan eten en proberen niet te eten. En daar word je niet gelukkiger van.

 

Je hebt eetbuien. Terwijl je juist zo graag wilt afvallen. Je voelt je schuldig als je iets lekkers eet en kunt er niet altijd van genieten. Misschien ken je inmiddels heel wat diëten van buiten.

 

Je bent ontevreden over je lichaam. Misschien is dat nog wel zacht uitgedrukt en haat je je lijf.  Je spreekt jezelf vaak streng toe: ‘Je ziet er echt niet uit’. Je moet nu echt eens wat aan dat lichaam gaan doen. Vetzak!’. ‘Stiekem komen er misschien zelfs gedachten als ‘lelijk’ en ‘walgelijk’ bij je op als je voor de spiegel staat.

 

Dan is dit waarschijnlijk ook herkenbaar voor je

 

Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. ’s Avonds overdenk je wat je die dag allemaal hebt gegeten. ’s Ochtends neem je je voor om het beter te doen. Soms houd je het lijnen wat langer vol, en heb je even succes. Je valt wat af. Maar het komt er altijd weer aan. Het voelt als een onmogelijke opgave, alsof je gewoon te zwak bent om het vol te houden (dat ben je niet. Het ligt namelijk niet aan jou).

 

Je stelt weleens leuke dingen uit omdat je je te onzeker voelt over je lijf. Je gaat bijvoorbeeld liever niet zwemmen met je kids. Of je gaat met tegenzin naar een feestje omdat er natuurlijk niets in je kast hangt dat je aan kunt trekken.

 

Misschien maak je je zorgen over je gezondheid. Je denkt dat je gezonder bent als je zou afvallen, maar deze constante cyclus van lijnen en eetbuien voelt óók niet gezond. Je streeft met alle macht naar gewichtsverlies, maar gaat dat niet juist ten koste van je gezondheid? Misschien betekent gezond zijn juist dat je veel meer ontspannen met eten en beweging om zou kunnen gaan.

 

Je bent eigenlijk moe van deze strijd. Het houdt je veel meer bezig dan je lief is. Je wordt niet gelukkiger van dat constante gedoe met eten. Je hebt misschien al het één en ander geprobeerd om hier vanaf te komen, maar er lijkt steeds iets te ontbreken. Bovendien maakt alleen al de gedachte aan een nieuwe lijnpoging je moe.

 

Diep van binnen weet je dat je je liever met andere dingen bezig wil houden en dat je meer uit het leven kan halen. Je bent er nu echt klaar mee en wil genieten van het leven: van je gezin, je werk, vakanties, vrienden, familie, en al die andere leuke dingen.

 

Je bent niet de enige

 

Je bent echt niet de enige die eetbuien heeft. Of verpakkingen verstopt naderhand. Ook al voelt het misschien wel zo. Je bent ook niet de enige die denkt dat ze gelukkiger, mooier, gezonder of succesvoller zal zijn als haar lichaam voldoet aan het ideaalbeeld in haar hoofd. Je bent geen probleemgeval en je hebt geen gebrek aan wilskracht of discipline.

 

Je hebt wel behoefte om hier nu écht verandering in aan te brengen. Je wilt je leven niet meer laten dicteren door het cijfer op de weegschaal en je wilt je niet meer out of control voelen rondom eten. Maar je wilt niet naar een huisarts of psycholoog (want zó erg is het nou ook weer niet).

 

Probeer eens iets compleet anders

 

De meeste mensen die worstelen met eetbuien en eetobsessie leggen de focus op minder proberen te eten en afvallen. Maar gek genoeg zijn dat nu juist de twee belangrijkste factoren die je eetbuien en strijd met je lijf in stand houden. Ik ben ervan overtuigd dat je een andere benadering nodig hebt om de cyclus van lijnen en eetbuien te doorbreken: een gewichtsneutrale aanpak: waarin je stop met lijnen en diëten en je gewicht naar de achtergrond verplaatst, zodat je echt kan werken aan het herstellen van je relatie met eten. In plaats van je eetobsessie te voeden met weer een lijnpoging.

 

Maar ik kan me goed voorstellen dat je nu misschien denkt:

 

⇒ Ik wil wel stoppen met lijnen, maar dan eet ik alles wat los en vast zit

 

⇒ Als ik mijn gewicht loslaat, kom ik dan niet heel veel aan?

 

⇒ Er wordt onder vrouwen wel veel gepraat over ons lichaam, onzekerheden, afvallen en aankomen, maar niemand weet hoeveel last ik hier écht van heb

 

⇒ Ik wil hier wel stappen in zetten, maar dit voelt als opgeven

 

Dat is allemaal heel begrijpelijk én herkenbaar. Toch is het echt de moeite waard om hier iets mee te doen. Het kan echt anders. Niet makkelijk, wel mogelijk – echt waar. En het is zo de moeite waard. Het brengt je verder dan iedere lijnpoging je zal brengen. En ik zou je er heel graag bij helpen.

 

Hoe kun je beginnen?

 

⇒ Neem eens een kijkje bij de gratis hulpmiddelen. Daar vind je mogelijkheden om vandaag al een stap te zetten

 

⇒ Lees wat meer over mij, om te weten waarom ik dit precies doe

 

⇒ Ontdek hoe ik jou kan helpen bij het aanbod van Bureau Body Positive

 

⇒ Lees de blogs Hoe ziet normaal eten eruit? en Van eetbuien naar ontspannen eten, hoe ziet dat proces eruit?

 

⇒ Volg me op Facebook en Instagram voor een regelmatige dosis body positivity

 

⇒ Neem contact op om kennis te maken en je verhaal te delen. Ik luister graag. Helemaal vrijblijvend.

Eetbuien

Neem gerust contact op

Ik hoor graag je verhaal