Werken aan je eetbuien zonder dat iemand het weet

Foto-header-verkleint-2
Gratis online training.
Stop met lijnen en eetbuien,
start met leven!

Zet de eerste stap in het doorbreken van je eetbuien.

Werken aan je eetbuien zonder dat iemand het weet

 

Ik snap het als je dat wilt

Bijna 3 jaar nu begeleid ik vrouwen in het loslaten van eetbuien en een negatief lichaamsbeeld. In die tijd ben ik een aantal dingen te weten gekomen over deze vrouwen:

⇒  Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor ze
     (ze willen altijd leren en groeien)

⇒  Ze zijn ontzettend leuk èn heel slim
     (maar vinden dat niet altijd van zichzelf)

⇒  Ze vinden het stom dat ze zo met eten en hun lichaam worstelen
     (daarom vinden ze het vaak geen hulp waard)

⇒  Ze willen het liefst onder de radar aan hun eetbuien werken
     (zonder dat iemand er vanaf weet)

Door die eerste twee punten vind ik het zo ongelooflijk leuk en inspirerend om deze vrouwen persoonlijk te begeleiden. Onze gesprekken gaan altijd echt ergens over en bovendien lachen we wat af.

Die laatste twee punten hebben mij aan het denken gezet

Ik heb gemerkt dat vrijwel alle vrouwen die ik heb begeleid een behoorlijke drempel voelden om een coachtraject aan te gaan, of überhaupt contact op te nemen en hun verhaal te vertellen.

Ze vinden hun probleem te klein.
Of ze zijn bang dat het te groot is en dat ze een hopeloos geval zijn.

Ze denken dat ze te dik zijn om door mij begeleid te worden.
Omdat ik zelf slank ben, of omdat ze bang zijn dat ik ga zeggen dat zij wel echt moeten afvallen (dat is niet waar).

Ze denken dat ze te dun zijn.
En dat ze daarom geen eetprobleem ‘mogen’ hebben of niet mogen klagen over hun lichaam (ook dat is niet waar).

Ze willen niet dat iemand weet dat ze eetbuien hebben.
Ze willen niet tegen hun partner of omgeving vertellen dat hun gedoe met eten eigenlijk niet zo onschuldig is. Soms weet hun partner niet eens dat ze eetbuien hebben.

Ze vinden praten over hun eetbuien en lichaam spannend.
Of ze denken dat coaching niet zo goed bij ze past.

Ik snap al deze twijfels zo goed

Want ik had ze zelf ook toen ik hier nog middenin zat. In mijn geval dacht ik dat ik te dun was om een eetprobleem te hebben en dat ik me aanstelde (ik had toch immers geen eetstoornis?).

Bovendien wilde ik liever geholpen worden zonder dat mijn omgeving dat hoefde te weten. Want ervoor uitkomen dat ik eetbuien had en mijn lichaam lelijk vond, voelde behoorlijk kwetsbaar. Zoals in zo’n droom waarin je plotseling beseft dat je in je blootje op een familiefeest staat.

Precies om deze redenen heb ik een online cursus gemaakt

Een zelfstudie cursus: “Bouw een ontspannen relatie met eten.” Een complete en verdiepende online cursus, waarin alle onderdelen zijn opgenomen die ik ook behandel met de vrouwen die ik één-op-één begeleid.

In vijf modules leer je alle facetten van een ontspannen en normale relatie met eten, zonder eetbuien en eetobsessie.

In je eigen tijd en tempo, en gewoon lekker privé (als je dat wilt)

Het voordeel van zo’n online cursus is dat je deze helemaal in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Lekker thuis op de bank bijvoorbeeld. Je kunt hem ook volgen zonder dat iemand (nog) hoeft te weten dat je er mee bezig bent.

En omdat het volledig online is, is ook de investering een stuk lager dan een coachtraject.

Bovendien kun je, voordat je de cursus aanschaft, zien wat er allemaal aan bod komt, hoe de cursus is opgebouwd en voor wie deze cursus wel en niet bedoeld is. Zo kun je zelf inschatten of dit is wat jij nodig hebt. Hoewel ik natuurlijk altijd graag met je meedenk als je hier nog niet helemaal zeker van bent.

Voor wie is deze cursus?

In een notendop is deze cursus vooral voor vrouwen die zien en hebben ervaren dat lijnen en hun eten onder controle willen houden niet werken en hen juist in de ban van eten en eetbuien houdt.

Die weten dat hun terugkerende pogingen om af te vallen hen juist belemmert in hun dagelijkse geluk en eraan toe zijn om te begrijpen waar hun eetbuien vandaan komen en hoe ze deze kunnen doorbreken op de lange termijn.

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud, opzet en kosten van deze cursus?

Hier lees je alle informatie over de cursus

Als je vragen hebt of wilt sparren over of dit voor jou passend is, dan kun je altijd contact met me opnemen. Ik denk graag met je mee en zal je altijd eerlijk vertellen of ik denk dat deze cursus voor jou geschikt is.

Lieve groet,
Danielle

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.