Opleiding Body Positive Professional

Helaas, deze opleiding wordt voorlopig niet aangeboden. 

 

Body Positive Professional

 

Nederland heeft meer body positive, gewichtsneutrale

en Health At Every Size® professionals nodig

 

 

Want als 80% van de vrouwen een hekel aan haar lichaam heeft, 90% van de vrouwen aan de lijn is en de gemiddelde Westerse vrouw op haar 8e voor het eerst aan de lijn gaat, dan hebben we niet nog meer afvalcoaches nodig.

 

We hebben professionals nodig die vrouwen en meiden kunnen begeleiden in het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld en gezonde relatie met eten, ongeacht hun maat of gewicht. Zodat we deze statistieken kunnen veranderen. En dat gaat niet gebeuren als we gewicht en gewichtsverlies centraal blijven stellen in onze opvattingen over gezondheid en schoonheid.



Herken je dit?


 

Misschien ben je diëtist en knaagt het soms. De focus in je begeleiding ligt vaak op gewichtsverlies, maar veel van je cliënten zit na twee jaar weer op het oude gewicht. Ze kampen met een negatief lichaamsbeeld, eetobsessie, eetbuien en emotie-eten, en het lijnen lijkt dit alleen maar te versterken.

 

Of je bent psycholoog, therapeut, coach of vitaliteitsprofessional en je merkt dat steeds meer vrouwen worstelen met hun lichaam, gewicht, uiterlijk en eetgedrag. En dat staat behoorlijk in de weg van hun levensgeluk. Je zou meer kennis en tools in handen willen hebben om deze mensen te helpen.

 

Misschien ben je personal trainer en valt het je op hoeveel cliënten bij je komen met de wens om af te vallen, terwijl je merkt dat ze obsessief met eten en hun gewicht zijn. Je weet niet goed hoe je deze mensen kan begeleiden zonder hun verkrampte relatie met hun gewicht en eten te stimuleren.

 

Of je kent de worsteling met je gewicht, eten en eetobsessie uit eigen ervaring. En je zou graag andere mensen helpen om uit de cyclus van lijnen, overeten en eetobsessie te stappen. Want je weet zelf maar al te goed hoeveel impact dit kan hebben, hoe groot of klein je eetprobleem ook was.



Jij signaleert een groter probleem en je wil dit bij de wortels aanpakken


 

Je ziet hoeveel vrouwen het gevoel hebben dat hun lichaam niet mooi, slank of gezond genoeg is. Je ziet hoe zij steeds weer beginnen aan een nieuwe poging om af te vallen. Maar je merkt ook dat dit voor veel mensen ertoe leidt dat ze vast komen te zitten in de cyclus van lijnen en eetbuien. Ze hebben last van eetobsessie, emotie-eten en eetbuien:

 

⇒ Ze nemen zich iedere (maan)dag voor om minder en gezonder te eten

⇒ Maar ze eindigen toch altijd weer met (stiekeme) eetbuien en emotie-eten

⇒ Ze zijn veel bezig met wat, wanneer en hoeveel ze hebben gegeten

⇒ Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed

⇒ Ze hebben het gevoel dat ze geen controle hebben over eten, wat ze ook doen

 

Misschien herken(de) je dit ook bij jezelf.

 

Kortom, er lijkt wel een epidemie te heersen van lichaamsontevredenheid en obsessie met gewichtsverlies en gezondheid. En je voelt dat je een betekenisvolle bijdrage wilt leveren aan verandering. Niet door mensen op weer het volgende dieet of nieuwe lijnpoging te zetten, maar door dit probleem bij de wortels aan te pakken en meer acceptatie voor lichaamsdiversiteit en body positivity de wereld in te slingeren.

 

Want het probleem is niet dat het mensen niet lukt om blijvend gewicht te verliezen of een leefstijlverandering vol te houden. Het probleem is dat zo ontzettend veel vrouwen een slecht lichaamsbeeld hebben en een verstoorde relatie met eten hebben gekregen door het structureel lijnen en ‘op hun eten letten’.



Dit vraagt om een andere aanpak: van gewicht centraal naar gewichtsneutraal


 

Het is de missie van Bureau Body Positive om een paradigmashift in hulp en begeleiding in gang te zetten: van gewicht centraal naar gewichtsneutraal. Een aanbod waarin gewicht niet leidend of bepalend is, maar waarin er ruimte is voor een positief lichaamsbeeld, een bredere kijk op gezondheid en een ontspannen relatie met eten. Voor mensen in alle vormen en maten.

 

Iedereen heeft recht op hulp en begeleiding hierin zonder stigma, vooroordeel en schaamte voor het lichaam of gewicht. Want zowel dunne als dikke mensen ervaren dat óók professionals aannames over hen doen op basis van hun gewicht. Tot we nu op het punt zijn dat we gewoontes die we willen afleren bij mensen met anorexia, juist aanmoedigen bij mensen met – volgens de BMI- normen – overgewicht.

 

Dat vraagt professionals die diepgaande kennis hebben van lichaamsbeeld, body positivity, Health At Every Size® en Intuïtief eten. Hoe help je mensen hun lichaamsbeeld te verbeteren, op een doordachte en systematische manier? Hoe help je ze de druk van eten af te halen, waardoor ze ontspannen met eten en hun gewicht om kunnen gaan? Hoe help je mensen om de cyclus van lijnen en eetbuien voor eens en voor altijd te doorbreken?



Word Body Positive en Health At Every Size® Professional


 

In deze opleiding neem ik je tot in detail mee in mijn methode Lichaamsrespect, waarmee ik vrouwen vanuit Bureau Body Positive begeleidt in grote en kleine issues rondom lichaamsbeeld en eetgedrag. Aan het einde van deze opleiding beschik je zelf over deze methode en alle interventies die erbij horen, zodat je deze aanpak naar eigen inzicht kan toepassen in je praktijk, op een manier die past bij jou en de vragen van je cliënten.

 

Het doel van dit traject is om jou als professional te bepakken met:

 

 

⇒ de kennis en vaardigheden om cliënten te begeleiden die worstelen met een negatief lichaamsbeeld, in meer of mindere mate

 

⇒ de kennis en vaardigheden om cliënten te begeleiden die een verstoorde relatie hebben met eten en kampen met overeten, eetbuien, eetobsessie, chronisch lijnen en jojoën, in meer of mindere mate

 

⇒ een complete methode inclusief praktische interventies om cliënten hierin te empoweren en begeleiden op een doordachte, systematisch manier, die gestoeld is op diepgaande kennis en wetenschappelijke inzichten over lichaamsbeeld en eetgedrag



Download hier de volledige brochure


 

In deze brochure lees je uitgebreid hoe deze opleiding is opgebouwd: uit welke thema’s en concrete leerdoelen de opleiding bestaat, hoe de opleiding is ingericht, wat praktische details en de investering. Je leest antwoorden op veelgestelde vragen en meer over mijn achtergrond, mijn ervaringen en waarom ik deze opleiding heb ontwikkeld.

Wil je eerst wat meer lezen over body positivity en Health At Every Size®?

 

Download hier het handboek Body Positivity

Lees hier meer over Health At Every Size®

Start volgende opleiding: september 2019


Data opleidingsdagen:

 

Opleidingsdag 1: vrijdag 13 september
Opleidingsdag 2 & 3: vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober
Opleidingsdag 4 & 5: vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober
Opleidingsdag 6 & 7: vrijdag 15 en zaterdag 16 november
Opleidingsdag 8 & 9: vrijdag 29 en zaterdag 30 november

 

Wil je aanmelden, kennismaken of overleggen?


 

Twijfel je of deze opleiding iets voor je is? Wil je overleggen over of het aansluit bij jouw visie, jouw werk of bij wat je eerder hebt gedaan? Heel logisch dat je eerst even wilt sparren daarover. Neem gerust contact op, dan gaan we hier samen over in gesprek en help ik je onderzoeken of deze opleiding iets voor je is.

 

Wil je graag eerst even kennismaken?
Dat is geheel wederzijds.

Wat deelnemers zeggen


 

Wendy Hartgers-Schenkels
Wendy Hartgers-Schenkels

 

Wendy is psycholoog en oprichter van haar coachpraktijk Lief je Lijf 

 

“Hoe geweldig zou het zijn als ik, vanuit de worstelingen die ik zelf zo goed ken op het gebied van mijn lichaam en eten, andere vrouwen kan gaan begeleiden?”

“De opleiding heeft me het vertrouwen gegeven om mijn bedrijf Lief je Lijf neer te zetten als body positivity psycholoog. Ik heb alles in handen om praktisch aan de slag te gaan met vrouwen die worstelen met de relatie met hun lichaam en met eten.

 

De opleidingsdagen waren elke keer weer een verrijking. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan, en materialen die ik meteen in de praktijk kan brengen. Danielle kan de stof heel goed overbrengen, zodat je er meteen zelf mee aan de slag kan. Ze biedt een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Ook is ze een heel betrokken trainer die vanaf de eerste dag een leeromgeving creëerde waarin ik me helemaal op mijn gemak voelde.”

Inouchka Kreuning
Inouchka Kreuning

 

Inouchka is coach, oprichter en eigenaar van Body Positive Living.

 

 “Na mijn eigen strijd met eten en mijn lijf was ik online al veel bezig met body positivity. De behoefte om hier meer mee te doen groeide, maar ik wist niet goed hoe.”

“Ik heb de kans om deze opleiding te doen met beide handen aangegrepen. Right time, right place. Let’s do it!

 

Ik heb de opleiding ervaren als prettig, warm, comfortabel, vrij, leerzaam en soms confronterend, maar altijd op een goede manier. Danielle heeft duidelijk kennis van zaken en veel praktijkervaring. Ze voorziet je van de informatie en interventies die je nodig hebt, maar geeft je vervolgens ook alle vrijheid om dit op je eigen manier in te zetten. Zo creëer je geen concurrenten, maar mede-coaches. 

 

De opleiding gaf me de mogelijkheid om vrouwen te helpen, zodat niemand zo lang en alleen hoeft te worstelen met eten en hun lijf als ik zelf heb gedaan. Ik ben meer dan ooit vastberaden dat dit is wat ik wil doen en ben nog elke dag blij dat ik voor dit pad heb gekozen.”

Opleiding Body Positive professional
Kelly Sacré

 

Kelly heeft haar praktijk in België, met de fantastische naam: Vetjes hier en daar.

 

“Ik wilde heel graag iets met body positivity doen. Toen ik vernam dat Danielle een opleiding gaf om professional te worden, heb ik niet getwijfeld.”

“Ik heb genoten van de opleiding. Het was soms veel, maar zo waardevol. Ik heb veel bijgeleerd en toffe vrouwen leren kennen die dezelfde missie hebben.

 

Iedere vrouw heeft haar eigen struggle gehad. Ik vond het mooi om te zien dat iedereen in de opleiding op haar eigen manier wat ze hier heeft geleerd gaat inzetten om zoveel mogelijk vrouwen te helpen. We zijn geen concurrenten van elkaar, maar collega’s.

 

Danielle brengt de opleiding op een leuke en vlotte manier. Met de nodige humor en veel kennis van zaken. Er was veel interactie tussen elkaar, de deelnemers en ook met Danielle. Danielle zorgt voor een prettige en veilige sfeer.

 

Ik hoop dat vele vrouwen zich aanmelden voor deze opleiding in de toekomst!”

Ik verwelkom jou graag in mijn netwerk van Body Positive Professionals.

 

De wereld heeft je nodig.