Foto-header-verkleint-2

Persoonlijke begeleiding

 

1-op-1 Body Positive Programma

 

Voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding naar een ontspannen relatie met eten en meer body posititivy

 

Momenteel ben ik helaas niet beschikbaar voor 1-op-1 begeleiding en kennismakingsgesprekken.

 

Tot (hopelijk) september ben ik druk bezig met het broeden op een tweeling (meisjes :-)), om daarna tot februari 2021 te genieten van kraamtijd en verlof. Je bent altijd welkom om te mailen. Als je een vraag hebt bijvoorbeeld, of als je wilt dat ik contact met je opneem als ik weer ga begeleiden. Ik check mijn mail onregelmatig en probeer er altijd op terug te komen, al kan het dus wat langer duren voordat je een reactie van me ontvangt.

 

Dank je wel voor je begrip!

 

Heb je wel behoefte aan het maken van stappen in je behoefte aan een meer ontspannen relatie met eten en je lijf? Dan kun altijd een kijkje nemen bij de online cursus.

 

Ook heb ik andere professionals opgeleid in mijn aanpak, bij wie je altijd mag aankloppen. Je vindt hen hier.

 

Staan eten, eetbuien en je lichaam teveel op de voorgrond?


 

En heb je behoefte aan meer begeleiding dan het zelfstandig volgen van een online cursus?
Fijn dat je er bent.

 

Ik kan je bijvoorbeeld begeleiden bij:

 

⇒ het ontwikkelen van een neutraal of positief lichaamsbeeld

⇒ het toepassen van meer body positivity in je leven

⇒ het doorbreken van de cyclus van lijnen, eetbuien en emotie-eten

⇒ werken aan je gezondheid zonder je gewicht centraal te stellen

 

Of je nu wilt dat gepieker over je gewicht of je lichaam meer naar de achtergrond verplaatst, of dat je serieus aan de slag wilt met je eetbuien en obsessie met eten…

 

Ik loop graag een tijdje met je mee.

 

Een greep uit de vragen die ik krijg


 

⇒ Eten en mijn lichaam zijn een dagelijkse strijd. Hoe komt dat en wat kan ik eraan doen?

⇒ Ik heb (stiekeme) eetbuien. Waarom is dat en hoe doorbreek ik dit?

⇒ Ik ben veel bezig met watwanneer en hoeveel ik heb gegeten. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed

⇒ Mijn lichaam voelt ongemakkelijk: ik ben me er teveel bewust van en onzeker over

⇒ Ik wil stoppen met lijnen en diëten, maar ben bang dat ik dan veel aankom

⇒  Ik ben geïnspireerd door de body positive boodschap, maar het lukt me niet om dit voor mezelf echt te voelen en toe te passen in mijn dagelijkse leven

 

Hoe ziet 1-op-1 begeleiding eruit?


 

Hoe zo’n programma eruit ziet hangt helemaal af van wat jij nodig hebt. In een intakegesprek via skype, telefoon, of in mijn coachruimte in Breda kijken we samen wat er bij jou speelt en wat je nodig hebt.

 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je één of een paar extra gesprekken meer nodig hebt aansluitend op de online cursus ‘Bouw een ontspannen relatie met eten’. Omdat je een paar specifieke dilemma’s wilt bespreken of wat vaker wil sparren over het toepassen van intuïtief eten.

 

Of misschien wil je een paar gesprekken om specifiek te werken aan je lichaamsbeeld. Omdat je niet weet hoe je kan werken aan meer ontspannen met je lijf omgaan, hoe je je meer weerbaar kan voelen tegen de druk om slank te zijn en zorgen om je lichaam naar de achtergrond te verplaatsen.

 

Op basis van het intakegesprek maak ik een inschatting van welke thema’s voor jou relevant zijn en stuur ik je een voorstel voor een 1-op-1 programma.

 

Dit zijn vaak vaste onderdelen van het 1-op-1 traject:

 

⇒ Het materiaal uit de online cursus

⇒ Een aantal gesprekken, via Skype, Facetime, of in mijn coachruimte in Breda

⇒ Voor jou op maat gemaakt materiaal

⇒ Support via mail, telefoon en WhatsApp. Je kunt me gedurende dit traject altijd bellen, mailen of appen. Vrijwel alle vrouwen die ik begeleid vinden dit een heel fijn en waardevol onderdeel van het programma. 

 

Hoe lang duurt een 1-op-1 programma?


 

Dat verschilt. Soms loop ik een aantal maanden met iemand mee en soms een paar weken. Soms leggen we de duur van tevoren niet vast, omdat je zelf na ieder gesprek wilt bepalen wanneer je de volgende wilt inplannen.

 

Het hangt allemaal af van wat jij wilt, wat bij jou past en wat je nodig hebt.

 

Wat levert het je op?


 

Dat kan ik eigenlijk niet precies voorspellen. Dat is namelijk voor iedereen anders.

 

Voor de één betekent het dat ze weer met plezier op zon- en strandvakanties gaat en gaat zwemmen met de kinderen. Voor de ander betekent het dat ze opstaat met positieve of neutrale gedachten over haar lijf en eetkeuzes, in plaats van afkeuring, schuldgevoel en schaamte.

 

Sommige vrouwen voelen zich vrijer om sociale dingen te ondernemen omdat ze niet meer belemmerd worden door ik-voel-me-dik-dagen. Of gaan weer sporten met plezier, in plaats van om zichzelf af te straffen of calorieën te verbranden.

 

Maar vaak zie ik deze resultaten bij de vrouwen die ik begeleid:

⇒ Meer rust, vrijheid en ontspanning rondom eten

⇒ Diepgaand begrip van hoe het komt dat ze eetbuien hebben en de tools hebben om hun eetbuien te voorkomen

⇒ Niet meer zo in beslag genomen worden door hun lichaam

⇒  Gewoon kunnen eten als ze honger hebben en stoppen als ze vol zitten. En in de tussentijd lekker genieten van wat ze eten. In plaats van zich overmatig bewust zijn van eetkeuzes

⇒ Opnieuw vertrouwen in zichzelf, hun lichaam en eigen vermogen om eetkeuzes te kunnen maken

⇒ Zorgen over hun lichaam en gewicht naar de achtergrond kunnen verplaatsen (ook op moeilijke ik-voel-me-dik-momenten), zodat ze zich kunnen richten op wat er echt toe doet

 

Lees hier wat dit programma heeft betekend voor Eva, Florien, Ymke en Tessa.

 

Voor wie is dit geschikt?


 

Mijn begeleiding is vooral passend voor mensen die zien en hebben ervaren dat lijnen en hun eten onder controle willen houden niet werken en hen juist in de ban van hun lichaam, eten en eetbuien houden. Die weten dat hun terugkerende pogingen om af te vallen hen juist belemmert in hun dagelijkse geluk

 

1-op-1 begeleiding is ook erg geschikt als je de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding. Als je het fijn vindt dat iemand die jou begrijpt een tijdje met je meeloopt en beschikbaar is als je tegen vragen en dilemma’s aanloopt.

 

Aan het 1-op-1 traject doen bovendien vrouwen mee in allerlei vormen en maten: van vrouwen waarvan niemand in hun omgeving lijkt te begrijpen waarom ze niet happy zijn met hun lijf en eetbuien hebben tot vrouwen die al hun halve leven horen dat ze zouden moeten afvallen, en alles daar tussenin.

 

Aanmelden, een vraag stellen of kennismaken?


 

Wil je meer informatie, heb je vragen, of twijfel je of dit past bij wat je nodig hebt?

Of wil je graag kennismaken? Dat is wederzijds. Ik ontmoet je graag!